ékszerkészítés és egyéb ügyességek

Ékszerstart

Ékszerstart

Varrott, hímzett szívecske, a maradékmentő cukiság

2017. november 15. - Cs. Andi

Ebbe a foglalatosságba is könnyű beleszerelmesedni.

sziv-csoki-puncs.jpg

Miért is jó dolog szíveket készíteni?

  • mert tökéletesen fel lehet használni a legkisebb anyagmaradékokat, szalagokat, csipkerészeket, másba már nem beépíthető gyöngyöket is 
  • mert viszonylag kevés munkával tudunk valami igazán szépet létrehozni
  • mert dísze lehet a karácsonyfának, dekoráció a szobába, pl. szekrénygombra, puha játék kisgyereknek
  • illatos növényekkel is megtölthetjük 
  • mert ha nem sikerül tökéletesre az sem baj, ki mondja meg, hogy nem épp szándékosan akartuk olyan csoffadtra
  • mert ajándékozhatjuk nemcsak a szerelmünknek, hanem az édesanyánknak, a gyerekeinknek, a barátnőknek is

 

Én már egy egész gyűjteménnyel rendelkezek, ebből szeretnék néhányat megmutatni, hogy hogyan készülnek, arról itt írtam részletesen. 

 

 Gyűrűpárnához vettem eredetileg ezt a gyöngyös-csipkés szépséget, de sehogy sem illet nekem a kocka-alakhoz, ezért varrtam végül erre a szívre, és lett belőle esküvői dekoráció.

Szívek1

 

Egy kis madeirás pamutvászon selyemszaténnal kiegészítve, első hallásra talán furcsa párosítás, de a végeredmény egyáltalán nem lett rossz.

Szívek2

 

Az egész szív madeirás anyagból készült, valódi vintage darab, mert tényleg egy nagymamám-kori blúzból szabtam ki még a rózsarészét is.

Szívek3

 

Csoki-puncs páros. Támadt egy olyan őrült ötletem, hogy a szív belsejébe (injekciós-tűvel) a kedvenc rózsás-illóolajomat fecskendezzem, illatozik is rendületlen a komódra akasztva (ha pedig nem, gondoskodok az utántöltésről). Természetesen tölthetőek a  szívek eleve levendulával vagy más szárított növénnyel vatelin helyett.

Szívek4

 

Ezek gyapjúfilcből készült zsebes szívek. Te milyen kincseket rejtenél bele? Csakis valamit, ami kicsi, de nagyon értékes. Lehet ez egy gondolat is, egy vallomás, idézet, meghívó, mozi-, színházjegy, nem kell azonnal gyémántgyűrűre gondolni.

Szivek5

 

A keresztszemesek sem maradhatnak ki. Ezek kicsit időigényesebbek a hímzés miatt, de karácsony előtt a hosszú téli estéken a hangulat gyakran meg is alapozza az alkotási kedvet.

Szívek6

 

Hálásak lehetünk,  ha van értelme ilyet készítenünk. :)

Szívek7

 

Szívek8

 

 Ez a kék páros értékőrzés címén készült, az örökölt kincseim legkisebb anyagdarabkáját sem akartam kidobni.  Ide kattintva  olvashatsz erről.

Szivek9

 

 Ez a tavalyi "madárkás-korszakom" egyik szüleménye. A párja hónapok óta várja, hogy befejezzem végre. :(

Szivek10

 

Szívgyűjteményem a pinteresten: https://www.pinterest.com/ekszerstart/sz%C3%ADvek/

Ide kattintva még többet találsz. Sablonok pedig: itt.

 

 Ha te magad is szeretsz kreatívkodni, varrni vagy ékszereket készíteni, érdekelnek alapanyagok és inspirációk, iratkozz fel hírlevelünkre, így mindig időben értesülsz az új bejegyzéseinkről és híreinkről!

hirlevel_feliratkozas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerstart.blog.hu/api/trackback/id/tr3816248272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása