ékszerkészítés és egyéb ügyességek

Ékszerstart

Ékszerstart

Így építs be gyöngyöket egy egyszerű nyakláncba!

2019. július 03. - Cs. Andi

Megmutatom, hogyan tudsz egy hosszabb (7 cm-es) szerelőpálca és néhány gyöngy felhasználásával pár perc alatt a legegyszerűbb nyakláncalapból egy igazán egyedi nyakbavalót készíteni Csak a fantáziánk szabhat határt, hogy miket rakunk rá, így lesz egy fekvő medálrészünk, ami leginkább a rövid láncokon mutatós, különösen környakú felsőkkel.

igy_epits_be_gyonygoket_nyaklancba.jpg

Most szerpentingyöngyökkel dobjuk fel ezt a sima nyakláncot, nagyon egyszerű, csak mindent felhúzunk a szerelőpálcára, aztán végzáró és szerelőkarika segítségével rögzítjük a nyakláncalaphoz. Ha a legelején jól mértünk, épp a kulcscsont feletti részre fog rásimulni, és ez nemcsak környakú felsőkhöz illik, hanem bármilyen nyakkivágású ruhához.

Szükséges alapanyagok:

(kedved szerint variálhatsz a színekkel, a gyöngyökkel, a láncalap is lehet nyers fémlánc vagy bőrszál, amelyiket jobban szereted)

P1010091

  • 1 darab 7 cm hosszú hurkos szerelőpálca
  • ásványgyöngyök-3 méretben: 1 db 12 mm-es, 2 db 10 mm-es, 2 db 8 mm-es
  • 2 db kicsi és 2 db nagyobb gyöngykupak
  • 2 db egészen apró laposabb fém köztes 
  • 1 kész nyakláncalap (ha nincs, akkor a nyers lánc+delfinkapocs+2 karika+ lánchosszabbító, bőrszál esetén + 2 db bőrvégzáró; én most egy egyszerű, vékony kaucsuk nyakláncalapból készítettem, azon mindez rajta volt)
  • 2 db bőrvégzáró
  • 2 db szerelőkarika
  • eszközök: kúpos fogó, lapos fogó, mérőszalag

 

Első lépésként mindent rakjunk fel a szerelőpálcára: kis gyöngykupak, 8 mm-es ásványgyöngy, fém köztes, 10 mm-es gyöngy, nagy gyöngykupak, 12 mm-es gyöngy és innentől tovább tükör-szimmetrikusan. Ha a köztesünk tényleg nagyon aprócska volt, akkor épp minden ráfért, most zárjuk a szerelőpálca végét kúpos fogóval és az egészet egy kicsit hajlítsuk meg, hogy ívelten álljon a nyakunkban.

Még egy aprócska gyöngykupak hiányzik és lehet lezárni

Még egy aprócska gyöngykupak hiányzik és lehet lezárni.

Mérjük meg magunkon, hogy milyen hosszú nyakláncot szeretnénk. Ebből a hosszból vonjuk ki a mindennel megrakott szerelőpálca hosszát és még 1 cm-t, a kapott eredményt jegyezzük fel. Kapcsoljuk be a nyakláncalapot, a nyakláncot vágjuk ketté középen, szemben a delfinkapoccsal és a zárórészét kifeszítve (ahogy a nyakunkban is áll) jelöljük ki ezt a méretet, a zárórész épp középre essen.

nyaklánc diy 2

Tulajdonképpen a nyakláncból kivágjuk a fölösleget és ide beillesztjük a gyöngyös részt. Ehhez először mindkét oldalon az elvágott bőr végére tegyünk 1-1 bőrvégzárót, amit lapos fogóval nyomjuk jól össze, előbb az egyik oldalról, aztán a másikról.

bőrvégzáró

 Végül egy-egy szerelőkarikával egyszerűen kapcsoljuk hozzá a szerelőpálca végét mindkét oldalról.  Kész is van. :)

nyaklánc

Még egy jó tanács:  inkább kisebbre mérjük, mint 1-2 cm-t ráhagyjunk, mert lánchosszabbítóval (ha tettünk rá) bármikor lehet nagyobbra venni, viszont ha jobban lelóg, mint ahogyan szeretnénk, akkor két oldalról kell a kész ékszert szétszedni, a bőrvégzárókat leszedni és rövidíteni, és ez nem kis munka. 

 

Ékszerkészítéshez alapanyagokat Ékszerstart webshopunkban is találsz.

Ha szeretsz ékszereket készíteni, érdekelnek alapanyagok és inspirációk, az oldalon hírlevélre is feliratkozhat, így mindig időben értesülsz az újdonságainkról.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerstart.blog.hu/api/trackback/id/tr9216248282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása