ékszerkészítés és egyéb ügyességek

Ékszerstart

Ékszerstart

2 perces bizsuk

2019. szeptember 25. - Cs. Andi

A bizsukészítés, mint hobbi valószínűleg azért nagy kihívás számunkra, mert folyamatosan felfedezni- és megtanulnivalóval lát el. Csak néha úgy vagyunk vele,  hogy "add meg Uram, de most mindjárt", azonnal akarunk látványos eredményt.

2perces_bizsuk1.jpg

Mit tesz ilyenkor az ember lánya? Fog egy gyűrűalapot, egy műgyanta rózsát vagy egy fából készült fülbevalóalapot,  néhány mozdulat, és kész egy ékszer.

 

 A fent látható fülbevalókhoz csupán egy pár akasztóra, két szerelőkarikára, és egy pár fadíszre volt szükség. Ha nem sajnálod a körmeidet,szerszám sem szükséges. Pihekönnyű viselet. És természetes.

 

De lássuk mit lehet még!

 

SAM_1613

 

 A gyűrűk elkészítéséhez már szükség van extra erős ragasztóra is. Én a kétkomponensűt használom, ezt tudom ajánlani, de egy jobbfajta pillanatragasztó is megfelel a célnak. A ragasztás miatt  még jó, ha van a közelben egy polc, feszesen berakott könyvekkel, mert a könyvek lapjai közé szuperül be lehet állítani a gyűrűket és a beszúrós fülbevalókat száradásig. Ennél van egyszerűbb trükkje is az egyenesen tartásnak, (pl. hungarocellbe beleszúrni),  de nekem legelső alkalommal ez volt kéznél, aztán már nem is kerestem más megoldást. Vannak viszont rózsák, amelyek tökéletesen állnak fejjel lefelé egyenesen a szirmukon, azoknál nincs szükség ilyen trükkökre, illetve hát  akkor sem, ha pillanatragasztót használunk.

2_perces_bizsuk.jpg  

Fontosnak tartom megemlíteni, ha ilyen ékszert látsz, nem biztos, hogy 2 perc alatt készítette el az alkotó. Hobbiboltban készen is megvásárolhatóak ezek a hozzávalók, de nagyon sokan készítenek ilyen rózsákat süthető gyurmából, aprólékos munkával, körültekintő kiégetéssel.  Fa fülbevaló-alapok is vásárolhatók készen, de nincs kizárva, hogy egy fakorongból munkálta ki az ékszerkészítő, maga véste, csiszolta, festet

Ékszerek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat az Ékszerstart webshopunkban is találsz.

Ha szeretsz ékszereket készíteni, érdekelnek alapanyagok és inspirációk, az oldalon hírlevélre is feliratkozhatsz, így mindig időben értesülsz az újdonságainkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerstart.blog.hu/api/trackback/id/tr9216248240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása