ékszerkészítés és egyéb ügyességek

Ékszerstart

Ékszerstart

Fa alakú fülbevalótartó

2019. október 23. - Cs. Andi

Emlékeztek még, milyen menő volt nem is olyan rég, képkeretből és csipkéből fülbevalótartót készíteni? Én is imádtam, s nálam tényleg nincs hiány hulladékból, persze, hogy összedobtam magamnak egy feleslegessé vált képkeret és egy megunt függöny maradékából, s néhány ritkábban használt fülbevalóm még most is azon pihenget. Most azonban találtam egy még klasszabb ötletet. Fa alakú fülbevalótartó, extra alapanyagok nélkül és mivel 4 oldala van, rengeteg bizsu ráfér. 

faalaku_fulbevalotarto_papirbol.jpg

 

 Semmi másra nem lesz hozzá szükséged, csak ollóra, szikére, tollra, papírra és kevés jó tartású hullámkartonra, nekem ez egy cipősdoboz volt, de lehet bárhonnan, min. 20×25 cm-es nagyságú legyen.

   Előbb vágd ki a sablont, félbehajtott papírból. A fa egy 16 cm-es alapon áll, 25 cm magas és szabadkézi rajzolás. Fontos, hogy szimmetrikus legyen, ettől függ ugyanis, hogy az elkészült ékszertartó egyenesen fog-e állni vagy pedig kissé kajla lesz. A doboz tetejére és aljára is szükség lesz, egyiken is, másikon is rajzold körbe a sablont, szikével ügyesen vágd ki.

faalaku_fulbevalotarto_papirbol1.jpg

 

Jelöld be a fa közepét, és egyik kivágott részen alulról, a talpa felől, másik kivágott részen felülről, a lombja legfelső pontjától addig a pontig vágd be, pontosan a mértani középvonalon. Metsz ki egy olyan vékony sávot, amilyen a papír vastagsága, így nem fog feszülni, hanem szépen tartják egymást. Illeszd össze őket, húzd a kettőt egymásba, kész is van. Ha tetszik, és úgy gondolod, marad, akár szét is szedheted és lapjára fektetve egy vastagabb tűvel (vékonyabb kötőtűvel) a fülbevalók helyét kilyuggathatod, érdemes felülre a bedugósakat tenni, szélre pedig a franciakapcsosokat. 

faalaku_fulbevalotarto_papirbol2.jpg

 

Meseszép lesz a végeredmény, ha van időd kidekupázsolni apró virágmintás szalvétával. Arany vagy ezüstszínű festékkel is lefújhatod, anyaggal is beborítható (ragasztható és varrható is rá a textília) vagy dekorálhatod kedved szerint, ha egy művész veszett el benned, csak a képzeleted szab határt. 

Alapötlet és részletesebb leírás: innen.

 

Ha te magad is szeretsz kreatívkodni, varrni vagy ékszereket készíteni, érdekelnek alapanyagok és inspirációk, iratkozz fel hírlevelünkre, így mindig időben értesülsz az új bejegyzéseinkről és híreinkről.

hirlevel_feliratkozas.jpg

Ékszerek készítéshez alapanyagokat pedig az Ékszerstart webáruházunkban találsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerstart.blog.hu/api/trackback/id/tr2816248052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása