ékszerkészítés és egyéb ügyességek

Ékszerstart

Ékszerstart

Divatos ékszer, ami életet is menthet

2016. július 17. - Cs. Andi

Fényes nappal az utcán támadta meg az idegen férfi. Előbb a nyakát vágta el, majd a mellkasába és a hasába szúrt. Csupán azért, mert a lány nem akart vele szóba állni. A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően, de még így is csodával határos módon túlélte a brutális támadást. 25 éves volt akkor.  Katya nemrég osztotta meg facebook-posztjában a 16 évvel ezelőtt átélt borzalmakat.

9d491af0cfbae42d9ca9e833b94bb12d_original_600x450.jpg

 

 

Talpra állt az évek alatt testileg is, lelkileg is, és most ő a társalapítója a Nimb projektnek, ami csak egy letisztult, méretes gyűrűnek látszik, de igazából ennél sokkal több, mert egy rejtett pánikgombbal van felszerelve. Szükségességéhez sajnos nem férhet kétség, hiába élünk a 21. században, biztonságban magunkat egyre inkább csak megfelelően kidolgozott védelmi rendszerek mellett érezhetjük. Beteg, idős emberek pedig erőszak nélkül is gyakran szorulnak azonnali segítségre.

9d491af0cfbae42d9ca9e833b94bb12d_original

Kép

 Vészhelyzet esetén a tenyér belső részéhez eső pánikgombot megnyomva a rendszer riasztást küld annak a személynek, akit korábban a gyűrű viselője kiválasztott. Ez lehet barát vagy családtag és a rendőrséget is értesíti a bajban lévő személyéről és pontos tartózkodási helyéről. A pánikgomb érintésével hangfelvétel is indul, ami később bizonyítékul szolgálhat. A találmány megalkotói minden eshetőségre gondoltak, kidolgozták azt is, hogy mit kell tenni ha valaki véletlenül nyomja meg a gombot illetve ha a támadó kényszeríti, hogy vonja vissza a riasztást.

5

 

A megálmodói a Kickstarteren kértek támogatást a projekt megvalósítására, ott azóta már a kért összeg többszöröse gyűlt össze. Az oldalon minden feltett kérdésre válaszolnak a gyűrűvel kapcsolatban és kedvezményes előrendelési lehetőség is van.

 

 

  A gyűrűt jövő tavasztól kezdik árusítani és telefonos app is társul hozzá, ami egyaránt kompatibilis az iOS és Android rendszerekkel. Nem csak fehér, hanem fekete színben is kapható lesz, ezt férfiak is feltűnés nélkül hordhatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerstart.blog.hu/api/trackback/id/tr3016249762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása