ékszerkészítés és egyéb ügyességek

Ékszerstart

Ékszerstart

48 szabásminta, melyekről varrás nélkül tudsz készíteni menő nyári ruhákat

2016. május 25. - Cs. Andi

Elisabetta Drudi  Wrap & Drape Fashion című könyvével talán már te is találkoztál. A könyvben sok más hasznos tudnivalók mellett olyan szabásmintákat is bemutat, melyekről egyetlen öltés nélkül készíthetsz magadnak könnyű nyári ruhadarabokat.

elisabeth-drudi-568x600.jpg

A Scribd-ről beillesztett könyvrészletet a nyílra kattintva tudod átlapozni, éppen 48 darab szabásmintát találsz, van közte szoknya, felsőrészek, egyrészes ruhák, kiegészítők fürdőruhához. A csak strandra illő falatnyi daraboktól az utcára is bátran felvehető klasszikus nyári ruhákig van itt minden, a vékony tinilányoktól kezdve a molettebb hölgyekig mindenki találhat a személyiségéhez illő ruhamodellt, ha gyorsan kellene valami egyedi gönc egy laza nyári programra.

A méreteket magadnak kell meghatározni, ehhez szükséged lesz egy mérőszalagra, és valami hosszabb zsinór is jó ha kéznél van, amivel a megkötős részek hosszúságát tudod pontosan kiszámítani. A képen az egyenes vonalak a szálirány menetét jelzik, de épp ezeken a helyeken kell magadon is mérni, hogy mi mennyi legyen.

 Anyagot olyat válassz, ami szegés nélkül sem foszlik, könnyű, nyári, a megkötések helyén sem lesz durva, kényelmetlen. Tapasztalatom szerint a méteráruboltokban igen készségesek az eladók, merj bátran kérdezni a lehetőségekről. Mindenképp érdemes a megfelelő nagyságú szabásmintát még otthon elkészíteni, kivágni, (magunkra is próbálni, ha kell igazítani rajta), akár magunkkal is vihetjük az üzletbe, hogy ne vegyünk több anyagot, mint amennyi szükséges hozzá.

Kiemelt kép: a könyv borítója 

 

Ha te magad is szeretsz kreatívkodni, varrni vagy ékszereket készíteni, érdekelnek alapanyagok és inspirációk, iratkozz fel hírlevelünkre, így mindig időben értesülsz az új bejegyzéseinkről és híreinkről.

hirlevel_feliratkozas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerstart.blog.hu/api/trackback/id/tr4816257184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása