ékszerkészítés és egyéb ügyességek

Ékszerstart

Ékszerstart

Képkeret papírból, 20 forintból

2019. április 01. - Cs. Andi

 Miért jó egy papírból készült képkeret?

kepkeret_papirbol.jpg

 

 

  • tökéletes és hozzáillő tartozéka a papírból készült kompozícióknak, quilling-alkotásoknak, szófelhőkből készült szerkesztéseknek
  • ha teljesen veszélytelen fali dekorációt szeretnél a gyerekszobába, ennél biztonságosabbat nem találsz (ez tényleg eshet akár a gyerek fejére is)
  • annyi a költsége, amennyiért megveszed a papírlapot, amelyből készül (mert olló, ceruza, vonalzó, papírragasztó amúgy is van minden háztartásban)
  • ha megunod, kidobod vagy elégeted, nem szennyezed vele a környezetet
  • egyszerű, de amíg elkészül, kiélheted alkotási vágyadat
  • mágnessel is felrögzítheted
  • modern, letisztult, mégis dekoratív
  • kedved szerint díszíthető tovább

 

Amire szükséged lesz:

  • a papír, amiből készül   
  • olló
  • vonalzó
  • ceruza
  • ha 100%-osra akarod kétoldalas celluxot vagy papírragasztót is készíts magad mellé

 

Méretek:

A3-as papírból 2 cm széles (1 cm mélységű) kerettel a kapott belterület: 16×28 cm.

A4-es papírból 1,5 cm széles, (1 cm mélységű) kerettel a kapott belterület: 17×9 cm.

Ebből már látható, hogy kb. 12-16 cm megy rá a keretre a teljes lap szélességéből és hosszúságából is, minden oldalról 6-8 cm "vész el".

papirkeret1.jpg

 

 

A papíron jelölgesd be a centimétereket a sarkok mindkét oldalán, és húzd össze őket vékony vonalakkal.

papirkeret2.jpg

Az ábrán a pirossal megjelölt rész lesz a keret elülső része, ezt A4-es lapnál célszerű 1,5 cm-re hagyni, ennél nagyobbnál 2-3 cm is lehet.

papirkeret3.jpg

 

 

(A legszélső sáv ezzel lesz párhuzamos, ezt hagyhatod keskenyebbre, de még jobb, ha ugyanolyan vastag.) A vonalazás után pontosan látni fogod a levágandó részeket a sarkokban. Amit legelőször levágsz, ne dobd el, én ezt használtam sablonként tükör-szimmetrikusan a többi saroknál is.

papirkeret8.jpg

 Ha levágtad, minden vonalnál hajtogasd be a papírt ugyanabba az irányba. Ne hajtogasd egymásra a rétegeket, mert akkor a papír vastagsága miatt elcsúsznak a milliméterek, mindegyiket külön-külön hajtsd be, és a hajtott részt vasald is le (ha nincs az erre kitalált eszközöd, akkor a körmöddel, mint én). Ha minden vonalnál meghajtogattad, előbb rögzítsd azt az oldalt, ahová a cikk-cakkos vágás esik, aztán a sarkokban dugd a háromszög alá a két másik oldal derékszögű sarkát. Kész is van.

Biztosabb a dolog, ha ragasztod is, ebben az esetben tegyél kétoldalas celluxot vagy kevés ragasztót arra a részre, amit a fenti ábrán kékkel összefirkáltam. Mivel ide még nagyon vékony ujjacskákkal is lehetetlen benyúlni, egy hurkapálcával igazíthatod a papír szélét a megfelelő helyre.

papirkeret5.jpg

 Ha már minden kész, a fenti ábrán kékkel jelölt háromszögekre is tehetsz egy kis ragasztót, hogy tökéletesen álljanak a sarkok. Ezt a részt kell behelyezni a már behajtott és rögzített sarkok alá.

papirkeret6.jpg

 papirkeret7.jpg

 

Ha te magad is szeretsz kreatívkodni, varrni vagy ékszereket készíteni, érdekelnek alapanyagok és inspirációk, iratkozz fel hírlevelünkre, így mindig időben értesülsz az új bejegyzéseinkről és híreinkről.

hirlevel_feliratkozas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerstart.blog.hu/api/trackback/id/tr1916249688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása